logo

Образовање

Удружење "Noumena" - радионице филозофије, вајарства и керамике

 

Младеновачка Асоцијација за подршку науке, културе и уметности "Noumena" припремила је две бесплатне креативне радионице за основце и средњошколце - "Филозофски клуб" и "У потрази за лепим".

Асоцијација "Noumena", у понедељак 23. јануара од 15,00 сати, у Основној школи "Живомир Савковић" у Ковачевцу, започиње са првим делом пројекта "Филозофски клуб". Први део пројекта састоји од бесплатних филозофских интерактивних радионица, намењених ученицима седмих и осмих разреда основних школа, и свим средњошколцима са територије ГО Младеновац.

Радионице су усредсређене на тематизовање и критичко разматрање појмова као што су истина, слобода правда и лепота. Пројектом је предвиђено да се у свакој школи са територије ГО Младеновац, за њене ђаке, организује по једна оваква радионица, како би што већи број ученика имао прилике да узме учешће у програму. Радионице води дипл. филозоф Марија Јовановић.

Овај пројекат подржало је Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС.

Дан касније, у уторак 24. јануара 2017. године, од 17,00 сати, у Техничкој школи Младеновац, "Ноумена" почиње са реализацијом бесплатних уметничко-едукативних радионица вајарства и керамике.

Радионице су део пројекта "У потрази за лепим" и намењене су ученицима осмих разреда основних школа и свим средњошколцима са територије градских општина Младеновац и Сопот.

Програм ће трајати сваког радног дана у периоду од 24. јануара до 09. фебруара 2017. године. Радионице воде дипл. вајар Мирјана Велковска и дипл. керамичар Наташа Василић.

Пројекат је подржан од стране Града Београда - Секретаријат за спорт и омладину.

Позивамо ученике свих школа да узму учешће у програму.

 

Контакт:

Teл. 063/658 347 i 062/299 559
www.udruzenjenoumena.blogspot.com
www.facebook.com/udruzenje.noumena
www.facebook.com/stvaralastvodeceimladihmladenovca/

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.