logo

Огласи, тендери, конкурси и јавне набавке

Јавни конкурс - суфинансирање програма/пројеката унапређења пољопривреде

Председник градске општине Младеновац, на основу чланa 9. став 2. Одлуке о начину финансирања пројеката, активности или програма унапређења пољопривреде на територији градске општине Младеновац из буџета градске општине Младеновац ("Сл. лист града Београда", бр. 3/13 - пречишћен текст, 3/16, 79/16 и  5/17), чланова 4, 5, 6, и 7. Програма коришћења средстава намењених развоју пољопривреде за 2017. годину бр. IV-00-06-2-35/2/2017 од 6.2.2017. године и члана 37. Статута градске општине Младеновац ("Сл. лист града Београда", бр. 40/10 - пречишћен текст и 38/13), расписује


ЈАВНИ КОНКУРС
за суфинансирање програма/пројеката унапређења пољопривреде
на територији градске општине Младеновац
из буџета градске општине Младеновац за 2017. годину



1. ЦИЉЕВИ КОНКУРСА   


Део средства буџета градске општине Младеновац је намењен за подстицање развоја и унапређење  пољопривреде на територији градске општине Младеновац, и то у следећим приоритетним областима:

1. подстицајне мере у области органске производње, производње здраве хране (нпр. куповина медикамената који се користе у овој производњи и др.)   

2. подстицајне мере за пројекте и активности радно - неактивних жена са села, као и за занатску производњу традиционалних сеоских производа

3. едукација пољопривредника, унапређење стручног знања и организованости пољопривредника (емисије о пољопривреди, организовање посета сајмовима и организације сајмова, подршка научним и стручним манифестацијама, куповина литературе, саветовања, стручне трибине, едукативна путовања...)

4. организовање изложби, стручних трибина, саветовања, такмичања и других активности удружења


2. СРЕДСТВА


Средства буџета градске општине Младеновац за ове намене предвиђена су Одлуком о  буџету градске општине Младеновац за 2017. годину ("Сл. лист града Београда", бр. 135/16) на Разделу III – Веће градске општине Младеновац, Програм 0101 - пољопривреда и рурални развој, Програмска активност 01010002 – мере подршке руралном развоју, функција 421 – Пољопривреда, економска класификација 481 - Дотације невладиним организацијама, у износу од 700.000,00 динара.


3. ПРАВИЛА КОНКУРСА


3.1. Право учешћа на конкурсу

На конкурсу могу узети учешће Удружења пољопривредника (нпр. воћара, повртара, сточара, овчара, козара, говедара, пчелара...), удружења, задруге и друга правна лица чија је делатност производња здраве хране и традиционалних производа, организатори сајмова, изложби и других манифестација намењених промоцији села и пољопривреде (само ако су исти правна лица) и удружења љубитеља животиња (нпр. голубара, кинолога...), која су регистрована (уписана у регистар удружења у Агенцији за привредне регистре) на територији ГОМ, односно имају седиште или огранак и делују на том подручју као општинске, међуопштинске и републичке организације.

Средства из буџета градске општине Младеновац могу се одобрити за финансирање не више од 2 програма или пројекта истог корисника у току буџетске године, у ком случају се одобрени програми или пројекти морају односити на различите приоритетне области које су наведене у овом Јавном позиву.


3.2. Вредност програма/пројекта и проценат учешћа у финансирање програма/пројекта


Минимална вредност програма/пројекта којим се може конкурисати је 65.000,00 динара, а максимална вредност је 450.000,00 динара.

Проценат учешћа градске општине Младеновац у суфинансирању програма/пројекта је 70℅.


3.3 Документација за конкурс

 

Учесници конкурса подносе следећу документацију:


1. Пријаву

Пријава се обавезно подноси на пријавном обрасцу који је утврђен Програмом коришћења средстава намењених развоју пољопривреде за 2017. годину бр. IV-00-06-2-35/2/2017 од 6.2.2017. године, и може се преузети са званичне интернет презентације градске општине Младеновац www.mladenovac.rs или на писарници Управе ГОМ у ул. Краља Петра I бр. 175, Младеновац.

Пријава се подноси и у електронској (на USB/CD-у) и у штампаној форми (у штампаној форми – обавезно потписана и оверена печатом Удружења/ учесника конкурса).

Руком писане пријаве се неће прихватати.

2. фотокопију Статута Удружења/другог учесника конкурса (у целини);

3. потписане и печатиране протоколе о сарадњи са свим партнерима на пројекту (уколико постоје);

4. позитивне референце (уколико их има, нпр. писма препоруке и писма подршке)

5. потписана и печатом овлашћеног лица учесника конкурса оверена изјава о висини учешћа сопствених средстава, односно висини учешћа других субјеката у реализацији програма/пројеката (образац изјаве може се преузети са званичне интернет презентације градске општине Младеновац www.mladenovac.rs или на писарници Управе ГОМ у ул. Краља Петра I бр. 175, Младеновац).

3.4. Предаја документације

Документација се доставља преко писарнице Управе ГОМ, или поштом, у затвореној коверти, са назнаком: За Комисију за спровођење поступка јавног конкурса за финансирање пројеката, активности или програма унапређење пољопривреде на територији градске општине Младеновац – СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА/ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА - 2017. ГОДИНА, на адресу:

 

Градска општина Младеновац
ул. Јанка Катића бр. 6, 11400 Младеновац


На задњој страни коверте мора бити назначен "Назив и адреса подносиоца пријаве".


Све додатне информације и објашњења могу се добити на телефон 011/8241-661, Драгана Радишић, радним данима у периоду од 8,00 до 15,00 часова.


3.5. Рок за предају документације


Пријава програма или пројеката подноси се најкасније 30 дана пре почетка његове реализације, а изузетно у оправданим ситуацијама по оцени Комисије, и краће.

Конкурс ће бити отворен од дана објављивања истог на званичној интернет презентацији градске општине Младеновац до утрошка средстава, а најкасније до 15.12.2017. године.

Пријаве послате на други начин (нпр. факсом или и - мејлом) или достављене на друге адресе, неће се разматрати.

Свака пријава која доспе након крајњег рока, без обзира на начин достављања, неће се разматрати и неотворена коверта биће враћена подносиоцу пријаве.

3.6. Критеријуми за избор програма/пројекта и начин бодовања


Комисија ће приликом разматрања потпуних и благовремених пријава посебно вредновати следеће критеријуме и мерила за избор пројеката:

1. усклађеност програма/пројекта са захтевима конкурса, 0 - 20 бодова
2. одрживост програма/пројекта, 0 - 10 бодова
3 степен унапређења у области за коју се програмом/пројектом конкурише (ефекти пројекта), 0 - 20 бодова.
4. економичност буџета пројекта/програма, усклађеност буџета са планираним активностима, 0 - 20 бодова (Комисија може тражити објашњења у вези са буџетом и умањења по појединим ставкама, те буџет програма/пројекта треба да буде реалан и економски оправдан).
5. суфинансирање пројекта/програма из других извора: сопствених прихода, буџета РС или локалне самоуправе, фондова европске уније, донација, поклона и др. у случају недостајућег дела финансијских средстава, 0 - 20 бодова.
6. број успешно реализованих пројеката у периоду од претходне три календарске  године од дана објављивања јавног конкурса на територији РС (доказује се достављањем реализованих пројеката, писама препоруку или подршке и др.), 0 - 10 бодова.


Максимални укупни број бодова је 100.

Програм/пројекат који је вреднован са мање од 50 бодова неће бити предмет избора за доделу средстава.


3.7. Прихватљиви и неприхватљиви трошкови

Средства која се одобре за суфинансирање програма/пројекта су наменска средства и могу се користити искључиво за реализацију конкретног програма/пројекта.

Прихватљиви трошкови укључују: трошкове који директно произилазе из предложених активности: набавка медикамената и сл. трошкове информисања, оглашавања, штампања, организације обука, трошкове израде награда, закупа канцеларијског простора, закупа опреме и сл.; трошкове ангажованих лица; трошкове потрошног материјала и др. материјални трошкови:  трошкови финансијских услуга (банкарских провизија), трошкови комуникације, канцеларијског материјала и др. и путни трошкови (не више од 5% од вредности програма/пројекта).

Неприхватљиви трошкови су: дугови и покривање губитака или дуговања, пристигле пасивне камате, ставке које се већ финансирају из других пројеката, куповина земље или зграда или реновирање просторија.


3.8. Избор корисника средстава буџета градске општине Младеновац

За оцену пристиглих предлога програма/пројеката задужена је Комисија за спровођење поступка јавног конкурса за финансирање пројеката, активности или програма унапређење пољопривреде на територији градске општине Младеновац.

Комисија ће извршити проверу испуњености услова за учешће на конкурсу, обавиће стручни преглед и вредновати предложене програме/пројекте, у складу са условима и критеријумима конкурса.

Комисија најпре испитује благовременост и уредност поднетих пријава.
Неблаговремене пријаве (поднете по истеку рока за подношење пријава) Комисија неће узети уз разматрање и неотворена коверта биће враћена подносиоцу пријаве.
У случају да је подносилац пријаве доставио некомплетну документацију (није доставио сву тражену документацију наведену у тачки 3.3. Документација за конкурс) Комисија ће позвати подносиоца пријаве да у року од три (3) дана од дана пријема захтева Комисије (усменог или писменог) допуни документацију. Уколико подносилац пријаве не поступи по захтеву Комисије у остављеном року, Комисија ће закључком одбацити пријаву као некомплетну.

Против закључка Комисије о одбацивању пријаве може се изјавити жалба председнику градске општине Младеновац, у року од 8 дана од дана достављања.

Ради потпунијег сагледавања квалитета предлога програма/пројеката, Комисија може тражити појашњења предлога програма/пројекта и обавити интервју са учесником конкурса, као и предложити измену предлога програма/пројекта и буџета програма/пројекта.

Комисија процењује и висину потребних средстава за реализацију појединачних програма или пројеката, у складу са планираним активностима и буџетом програма.

Комисија ће утврдити Листу вредновања и рангирања пријављених програма/пројеката на основу критеријума за вредновање, у року не дужем од 15 дана од дана подношења пријаве пројекта/програма на конкурс.

Листу вредновања и рангирања пријављених програма/пројеката објављује се на званичној интернет презентацији градске општине Младеновац www.mladenovac.rs и огласним таблама Управе градске општине Младеновац.

Учесник конкурса има право да у року од 5 дана од дана објављивања Листу вредновања и рангирања пријављених програма/пројеката на званичној интернет презентацији градске општине Младеновац, Комисији поднесе приговор на исту.

Учесник конкурса који се налази на објављеној Листи вредновања и рангирања пријављених програма/пројеката може се, у писменој форми, одрећи права на подношење приговора.

Комисија је дужна да одлуку о приговору на вредновања и рангирања пријављених програма/пројеката донесе у року од 5 дана од дана пријема приговора и утврди коначну Листу вредновања и рангирања и предлог Одлуке о избору програма/пројеката и расподели средстава, које у истом року, ради доношења Одлуке о избору програма/пројеката, доставља председнику градске општине Младеновац.

Уколико се сви учесници Конкурса одрекну права на подношење приговора, пре истека рока за његово подношење, Комисија је дужна да утврди коначну Листу вредновања и рангирања и предлог Одлуке о избору програма/пројеката и расподели средстава одмах достави надлежном органу.

Одлуку о избору програма/пројеката и расподели средстава, председник ГОМ доноси у року од  5 дана од дана достављања Коначне листе вредновања и рангирања и предлога Одлуке о избору програма/пројеката и расподели средстава, са записником Комисије.

Одлука о избору програма/пројеката и расподели средстава објављује се на званичној интернет презентације градске општине Младеновац www.mladenovac.rs, Огласним таблама Управе ГОМ и Огласним таблама Месних заједница.

Ако се Одлуком о избору програма/пројеката и расподели средстава изабере пројекат/програм за који је додељен мањи износ од траженог, корисник је дужан да у року од три дана од дана објављивања одлуке на званичној интернет презентацији градске општине Младеновац, писаним путем изјасни да ли прихвата одобрени износ и истворемено достави кориговани програм/пројекат и буџет програма/пројекта, иначе ће се сматрати да су одустали од додељених средстава.

Учесници конкурса имају право да поднесу приговор Већу ГОМ у року од 8 дана од дана објављивања Одлуке о избору програма/пројеката и расподели средстава на званичној интернет презентације градске општине Младеновац.

По коначности Одлуке из претходног става председник ГОМ закључује уговор о суфинансирању програма/пројеката са изабраним корисницима, најкасније у року од 5 дана.


3.9. Обавезе корисника средстава

Средства која се одобре за реализацију пројекта јесу наменска средства и могу да се користе искључиво за реализацију конкретног програма/пројекта.

Све активности се морају спровести на територији градске општине Младеновац.

Крајњи рок за реализацију програма/пројекта је 31.12.2017. године.

Корисник средстава је дужан да Комисији, у сваком моменту, омогући контролу реализације пројекта/програма и увид у сву потребну документацију, као и да у року од 30 дана од дана завршетка програма/пројекта поднесе извештај о реализацији програма/пројекта и утрошеним средствима (са пратећом финансијском документацијом - трошкови се морају евидентирати на рачунима који гласе на корисника средстава и који су предвиђени буџетом пројекта).


Број  II-00-06-2/95/2017, 9.2.2017. године                                                        

Председник
градске општине Младеновац
Владан Глишић


ПРЕУЗМИТЕ : ПРИЈАВНИ ОБРАЗАЦ


ПРЕУЗМИТЕ : ИЗЈАВА О СОПСТВЕНОМ УЧЕШЋУ


ПРЕУЗМИТЕ : ЈАВНИ КОНКУРС

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.