logo

Привремени орган о уштедама и плаћањима

 

На седници Привременог органа градске општине Младеновац одржаној 29. јула одлучивало се о ограничавању трошкова репрезентације као и о плаћању приспелих и заосталих обавеза.

У складу са одлуком Привременог органа да се о сваком текућем и заосталом плаћању из општинског буџета редовно расправља и одлучује, на седници се гласало о приспелим обавезама за плаћање на дан 29.7. 2015. године. Како је Глишић напоменуо, ова тачка је стављена на дневни ред како би Привремни орган колективно гласао о сваком плаћању које је општина дужна да изврши.

– Део текућих обавеза није споран али имамо неке тачке где су нам потребна додатна објашњења. Ту се ради о исплати Терзић Предрагу за месечни износ накнаде од 400 евра где обавезе за мај и јун нису плаћене, као и исплати за Јеремић Слободана и Јеремић Ненада у месечном износу од 500 евра на име накнаде штете. Стручне службе су ми дале информацију да је уговор који је прављен са овом господом веома споран. Зато смо тражили саветодавно тумачење од Јавног правобранилаштава Града Београда, односно њихово стручно тумачење о правној ваљаности уговора. Предлог је да се ова два плаћања по затеченим уговорима обуставе до добијања правног тумачење градског правобранилаштва, а да уколико се покаже да су уговори правно ваљани, изврши плаћање – рекао је Глишић.

Такође, Глишић је предложио да се обустави плаћање према Телекому Србија, телефонског рачуна за мобилни телефон за јун, у износу од 93.000 динара. Глишић је рекао да ће ова ставка бити изузета од одлучивања док стручне службе не доставе све релавантне податке.

Расправљајући о платама и накнадама чланова Привременог органа, Весна Милић Сјеран, секретар ПО, рекла је да се ова одлука доноси на основу већ постојећег Правилника. Као допуну ове тачке, Милић Сјеран је изнела питање утврђивања лимита за коришћење средстава репрезентације за службене и радне састанке Привременог органа. Она је упознала чланове Привременог органа да су до сада председништво, чланови Већа и помоћници председника ова средства користили у неограниченом износу.

Владан Глишић, председник Привремног органа, рекао је да у стању када је општина Младеновац у тешкој економској ситуацији треба правити уштеде на свим пољима. Глишић је изнео предлог да се лимитирају средстава за репрезентацију на 15.000 динара месечно, укупно за све чланове Привремног органа, која ће се користити искључиво за службене састанке. Овај предлог је једногласно усвојен.

Једногласно је усвојено и Решење о отварању наменског подрачуна за пројекат "Регионалног програма стамбеног збињавања", Младеновац. Како је речено у образложењу, нови рачун је потребно отворити за пренос средстава која општина Младеновац добија за остварење овог пројекта.

Такође, донето је Решење о утврђивању новчаног лимита за коришћење службеног броја мобилног телефона за чланове Привремног органа. Усвојен је предлог да чланови Привременог органа имају лимитиране износе од 2.000 динара по службеном броју.

Привремени орган је усвојио анекс споразума на програм мера активне политике запошљавања који спроводе градска општина Младеновац и Национална служба за запошљавање. Како је речено, у питању је анекс већ закљученог споразума по којем је обавеза општине да учествује у пројекту извођења јавних радова у износу од 235.000 динара. Рок за плаћање ове обавезе био је 15. јула, а истога дана упућена је молба бившег председника општине да се тај рок одложи што је Национална служба за запошљавање одобрила.

На дневном реду се нашла и расправа о уступању службених возила градске општине Младеновац, грађанима Младеновца. Како је Глишић нагласио, ради се о скупштинском закључку који је наслеђен из претходног периода. Ова тачка је одложена док се не донесе упутство са јасним критеријумима по којима ће се одобравати грађанима коришћење службених возила градске општине Младеновац до Београда.

ДНЕВНИ РЕД :

1.  ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О УТВРЂИВАЊУ ПРАВА НА ПЛАТУ,  НАКНАДЕ И ДРУГА ПРАВА ПРЕДСЕДНИКА, ЧЛАНОВА И СЕКРЕТАРА ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ.

2.  ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ ОТВАРАЊА НАМЕНСКОГ ПОДРАЧУНА И ОДРЕЂИВАЊУ ЧЛАНОВА ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ КОЈИ ЋЕ БИТИ ОВЛАШЋЕНИ ЗА ПОТПИСИВАЊЕ НАМЕНСКОГ ПОДРАЧУНА ПРОЈЕКТА "РЕГИОНАЛНОГ ПРОГРАМА СТАМБЕНОГ ЗБРИЊАВАЊА" - МЛАДЕНОВАЦ.

3. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О УТВРЂИВАЊУ ВИСИНЕ НОВЧАНОГ ЛИМИТА ЗА КОРИШЋЕЊЕ СЛУЖБЕНОГ БРОЈА МОБИЛНОГ ТЕЛЕФОНА ПРЕДСЕДНИКУ, ЧЛАНОВИМА И СЕКРЕТАРУ ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ.

4. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ ПЛАЋАЊА ОБАВЕЗА  ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВЦ ЗА ОБАВЕЗЕ ПО ЗАХТЕВИМА ЗА ИСПЛАТУ НА ДАН 29.7.2015. ГОДИНЕ.

5. РАЗМАТРАЊЕ АНЕКСА I СПОРАЗУМА О УРЕЂИВАЊУ МЕЂУСОБНИХ ПРАВА И ОБАВЕЗА У РЕАЛИЗЦИЈИ ПРОГРАМА ИЛИ МЕРА АКТИВНЕ ПОЛИТИКЕ ЗАПОШЉАВАЊА ИЗЕМЂУ НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ И ГРАДСКЕ ОПШТИНБЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2015. ГОДИНУ.

6. ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА О УСТУПАЊУ СЛУЖБЕНИХ ВОЗИЛА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ГРАЂАНИМА МЛАДЕНОВЦА.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.