logo

Весић најавио нова улагања у Младеновац

 

 

Током данашњег обиласка асфалтирања Великобунарске улице у Ковачевцу и тамошњег Дома културе, градски менаџер, Горан Весић је најавио да ће Град Београд ове године инвестирати око два милиона евра у инфаструктуру Младеновца.

Чланови Привременог органа градске општине Младеновац и градски менаџер Горан Весић, обишли су данас Ковачевац где се приводи крају реконструкција и асфалтирање Великобунарске улице у укупној дужини од 530 метара. Посао који обавља "Београд пут" вредан је око 3.500.000 милиона динара, а радови ће бити окончани до краја недеље. По завршетку овог посла, екипе "Београд пута" остају у Ковачевцу где ће асфалтирати улицу Аранђела Илића, а вредност радова је 900.000 динара. Следећа на списку за асфалтирање је Бољарска улица у Марковцу за шта је издвојено око 5.000.000 динара.

Како је Горан Весић данас истакао, град Београд је током ове године издвојио 243.000.000 динара или око два милиона евра за инвестиције у Младеновцу које су договорене са Привременим органом.

– Од тога ће 212.000.000 динара отићи на реконструкцију и изградњу путева и улица, од чега ће свакако највећа инвестиција бити улица Браће Баџак коју почињемо у априлу. Ту је вредност посла близу 192.000.000 динара, а подразумева око 10.500 квадратних метара новог асфалта, преко 2.000 метара канализације, 1000 метара водовода. Биће промењена комплетна инфраструктура и то је велики посао који је важан за Младеновац.

Желим да се захвалим људима из Привременог органа који пуно раде на решавању проблема у Младеновцу. Највећи проблем је свакако незапосленост. Ово је град који је у старој Југославији био један од најперспективнијих али нажалост у транзицији је лоше прошао. Можемо доста да урадимо на опоравку града, а то значи опоравак Селтерс Бање, да она постане место где се може улагати и да Младеновац посетане центар здравственог туризма. Пробаћемо да пронађемо инвеститоре за неке од фабрика. Република Србија напорно ради када је у питању "Петар Драпшин", заустављен је покушај уништавања "Керамике" и очекујем да ћемо врло брзо наћи инвеститора и за ову фирму. Смањењење незапослености је наш најважнији посао у овом тренутку – нагласио је Весић.

Један од актуелних проблема за Младеновчане који путују у Београд је и питање плаћања перонских карти. Весић је најавио да ће у поступку избора превозника за приградске општине и овај проблем бити решен.

– Владан Глишић и ја смо имали неколико састанака са представницима "Ласте" и успели смо да укинемо плаћање перонских карти за све путнике који имају месечне карте.

Сада је у току тендер за приградски саобраћај и то ће бити решено кроз јавно приватно партнерство на период од десет година. То значи да ћемо прецизно дефинисати услове под којима ће се обављати превоз, а то је и прилика да појачамо број возила на одређеним линијама.

Једна од ставки у тендеру је да корисници неће морати да плаћају никакве додатне трошкове ван цене карте, али то значи да ће карте морати да се плаћају. Информација коју имам је да у последњих месец дана за Велику Крсну није продата ни једна једина карта. То је нешто што неће моћи да опстане уколико желимо пристојан превоз – рекао је Весић.

Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац, рекао је да се од ступања Привременог органа на дужност, ради искључиво по исказаним потребама и приоритетима мештана сваког села у Младеновцу.

– Осим ове улице, у Ковачевцу ћемо асфалтирати и улицу Аранђела Илића. Такође, до сада је урађено и преко 1.000 метара некатегорисаних путева уградњом камена и струганог асфалта. Тај посао се наставља и даље. У току је замена сијалица јавне расвете у Ковачевцу као и постављање нових стубова.

Све оно што наши грађани траже трудимо се да максимално испунимо. Подсетио бих да смо оградили основну школу "Живомир Савковић" у Ковачевцу, а то неограђено двориште је само део оног наслеђа које нам је претходна неодговорна власт оставила.

Оставили су нам много тога што је противзаконито и наопако рађено али изгураћемо овај посао до краја. Такође, наставаљамо субвенционисање наших пољопривредника преко регресирања трошкова вештачког осемењавања крава за шта ће ускоро бити расписан јавни конкурс – истакао је Глишић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.