logo

Актуелности

Двери и општина Младеновац заједно за помоћ новорођеним бебама

Покрет Двери и градска општина Младеновац подржали су Предлог Одлуке о финансијској подршци новорођеној деци у Младеновцу, речено је на данашњој конференцији за штампу.

На данашњој заједничкој конференцији за штампу Дејана Чокића, председника градске општине Младеновац, Владана Глишића, члана старешинства Покрета Двери и локалног одбора овог покрета, речено је да ће Предлог Одлуке о финансијској подршци новорођеној деци у Младеновцу бити заједничка иницијатива Покрета Двери и градске општине Младеновац.

Предлогом Одлуке о финансијској подршци новорођеној деци на територији Градске општине Младеновац одређена су једнократна новчана давања за новорођено дете у износу од 10.000 динара. Ова тачка ће се наћи на сутрашњој седници Скупштине градске општине Младеновац.

Владан Глишић, члан старешинства Покрета Двери, рекао је да ова инициајтива представља наставак успешне сарадње ове организације и општине Младеновац.

– Драго ми је да сам данас у прилици да опет сарађујемо са општином Младеновац, јер смо већ имали успешну сарадњу по питању борбе против изградње азила у Малој Врбици. Такође заједно смо подржали и усвојили иницијату против генетски модификоване хране.

Захвални смо општини Младеновац и пре свега председнику Чокићу, што су препознали да треба помагати породицама са новорођеним бебама јер је и Младеновац као и друге општине у наталитетском проблему. У складу са могућностима, данас смо се договорили да Одлука о финансијској подршци новорођеној деци на територији Градске општине Младеновац буде заједнички предлог. Надам се да ће ова одлука бити сутра изгласана на седници Скупштине ГО Младеновац.

То само сведочи да су људи који сада воде Младеновац свесни и да су вољни да помогну у решавању наталитетског проблема. Иако Двери иако нису заступљене у Скупштини ГО Младеновац, имају разумевање садашње општинске власти и успевамо заједно да урадимо неке ствари – рекао је Глишић.

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, потврдио је да се ради о дугогодишња сарадња између Покрета Двери и градске општине Младеновац која се наставља и на питању подршке новорођеној деци у Младеновцу.

– Сарадња је успешна и са Владом Глишићем који је доказано пријатељ наше општине, а надам се и мој лични пријатељ. На жалост, ситуација је таква да нисмо у могућности да помогнемо са већим износом од 10.000 динара, али верујем да ћемо у следећој години обезбедити још већи износ за ову сврху. Ова врста помоћи никада до сада није давана у нашој општини, а верујем да је то једна од инвестиција која ће се највише исплатити. Нема ни један разлог да ова одлука на сутрашњој седници не буде једногласна јер је то у интересу свих грађана наше општине – рекао је Чокић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.