logo

Актуелности

Дозволе за обављање пољопривредних радова у време забране кретања

alt

Дозволе за обављање пољопривредних радова у време забране кретања издаје искључиво Министарство пољопривреде шумарства и водопривреде, издавање ових дозвола није у надлежности Штаба за ванредне ситуације градске општине Младеновац.

У  случају обављања неопходних послова из области сточарства током периода забране кретањa (радним данима од 17:00-05:00 часова, викендом – од суботе у 13:00 часова до понедељка у 05:00 часова), сваки пољопривредни произвођач је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања Сектору за пољопривредну инспекцију на адреси  http://stocarstvo.registar-uzb.rs/, док је у случају примене неопходних агротехничких мера, а посебно ради заштите од мраза, током периода забране кретања (17:00-05:00 часова радним данима, односно од 13:00 суботом до 05:00 часова у понедељак), сваки пољопривредни произвођач (власник или корисник засада или друге пољопривредне површине) дужан да поднесе захтев за одобрење кретања Управи за заштиту биља путем електронског захтева који је доступан на интернет адреси  http://agromere.registar-uzb.rs/.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је омогућило пољопривредницима да са било ког рачунара или преносивог уређаја поднесу захтев за одобрење кретања. Дозвола кретања ће важити само за тражени период. Рок за одговор на поднети захтев је до 48 часова од пријема поруке.

Више информација на: http://www.minpolj.gov.rs/

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.