logo

Актуелности

Младеновачка болница од 1.јуна почиње са радом

alt

Специјална болница за интерне болести од 1. јуна поново почиње са радом. Прве недеље биће примани пацијенти само на прегледе у амбуланти број 1, кардиолошки, гастро, ендокринолошки и нефролошки пацијенти. Од 8. јуна Болница ће почети са пријемом пацијената на одељења, саопштено је из те установе.

Прегледи пацијената биће заказивани на 30 минута, растојање на клупама између пацијената биће најмање 1,5 метара, а свима који дођу  на преглед, као и њиховим пратиоцима, биће мерена температура у шатору испред болнице.

Моле се сви пацијенти, као и њихова пратња, да на прегледе долазе са маском и рукавицама.

Такође, са радом почиње и ултразвучна амбуланта, а што се тиче функционалне дијагностике - тест оптерећења, датум ће бити накнадно утврђен. За Холтер ЕКГ и Холтер притиска пацијенти ће бити позивани телефоном.

Сви запослени који су били ангажовани на Сајму биће тестирани. Група лекара и медицинских техничара која је ангажована у раду Болнице прве недеље већ је тестирана на вирус Ковид 19 и сви имају негативне резултате, а група која је завршила са радом 31. маја биће тестирана 1. и 4. јуна. Тек по добијању резултата почеће са радом.

Пацијенти којима се даје упут за хоспитализацију, са упутом у Болницу доносе и резултат ПЦР тестирања. Хитни случајеви и животно угрожени после мерења температуре примају се у Болницу без тестирања. Пацијенти са повишеном температуром се враћају у Ковид амбуланту Дома здравља Младеновац.

"Овим путем се захваљујемо Градској општини Младеновац која нам је помогла у вези са превозом запослених у привремене Ковид болнице на Сајму, Бањици и др Драгиша Мишовић. Такође се захваљујем свим запосленима у Болници који су јуначки и без поговора радили у условима ванредног стања лечећи друге и штитећи себе", наводи се у сасопштењу др Весне Ђукић, вршиоца дужности директора Специјалне болнице за интерне болести у Младеновцу.

У овој установи наводе да је кроз привремену болницу на Сајму прошло из младеновачке Болнице прошло 22 лекара и 45 медицинских техничара.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.