logo

Огласи, тендери, конкурси и јавне набавке

Појашњење конкурсне документације - некатегорисани путеви

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
Град Београд
Градска општина Младеновац
Комисија за спровођење поступка јавне набвке
Број: 03.05.404-68/2017
Датум: 5.12.2017. године


На основу члана 63. став 3. и члана 54. став 12. тачка 1. Закона о јавним набавкама ("Сл. гласник РС", бр. 124/2012, 14/2015 и 68/2015), Комисија за спровођење поступка јавне набавке образована Решењем председника градске општине Младеновац бр. 03.05.404-68/2017 од 15.11.2017. године, даје следеће:


ПОЈАШЊЕЊЕ КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ


У отвореном поступку јавне набавке радова - Извођење радова на санацији некатегорисаних путева на територији ГО Младеновац, ОП-ЈН бр. 3.2/2017, а поводом питања заинтересованог понуђача од 5.12.2017. године, Комисија даје следеће одговоре:


1. Питање заинтересованог понуђача:


"Сходно члану 63. став 2. ЗЈН, у прописаном року више од пет дана пре истека рока за подношење понуда, тражимо од вас додатно појашњење у вези горе поменуте јавне набавке и указујемо на недостатке.

У погледу финансијског капацитета: сматра се да понуђач располаже неопходним финансијским капацитетом уколико над понуђачем није покренут поступак стечаја или ликвидације, односно претходни стечајни поступак након објављивања Позива за подношење понуда и уколико понуђач није био неликвидан у последње три године које претходе месецу објављивања Позива за подношење понуда.

Доказ:

- Потврда привредног суда у седишту понуђача или Агенције за привредне регистре. (Овај доказ мора бити издат након објављивања Позива за подношење понуда на Порталу јавних набавки);

- Потврда о броју дана неликвидности Народне банке Србије;
Питање: Дали горе поменути услов понуђач може да испуни ако наведе интернет страницу на којој су& тражени подаци јавно доступни и дали исте ако учествује група понуђача испуњавају заједно или сваки члан групе   треба да испуни посебно."



Одговор:


Да, наручилац је у изменама и допунама конкурсне документације, и то под тачком 3.3.2 у оквиру поглавља III, навео да не може одбити као неприхватљиву понуду зато што не садржи доказ одређен овим законом или конкурсном документацијом, ако је понуђач навео у понуди интернет страницу на којој су тражени подаци јавно доступни, све у складу са Законом о јавним набавкама.


Да, сви чланови групе понуђача морају да испуне наведени услов, али ће то бити предмет измене коју наручилац објављује истог дана када и ово појашњење.


2. Питање заинтересованог понуђача:


"У погледу техничког капацитета изменили сте следеће:
", уместо: "(ширина пегле 2,5 - 5,00 m)", треба да пише: "(ширина пегле 2,00 - 5,00 m)",
Питање: Стандардна мера ширине финишера је 2,50 -5,00м . Ваш услов није могуће испунити из тог разлога те вам указујемо на неправилност, коју треба да прихватите и пропишете ширину финишера од 2,50-5,00м."


Одговор:


Наручилац је прихватио наведену примедбу и у том смислу извршио измену конкурсне документације коју ће објавити истог дана када и ово појашњење, са следећим образложењем:

Финишери ширине пегле 2,00m постоје и служе за асфалтирање површина мањих ширина, али овом приликом наручилац узима у обзир да услед траспорта асфалтне масе камионима ширине коша 2,40-2,50m може доћи до отежаног киповања асфалта у финишер ширине пегле мање од 2,50m (с обзиром на разлику у габаритима ширине коша камиона и пегле финишера), тако да ће у том смислу бити враћена првобитно условљена ширина од 2,50-5,00m.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.