logo

Пољопривреда

Дани воћа у Дубони

altВоћари из Дубоне изложили су своје производе на манифестацији "Дани воћа" која се по осми пут организовала у овом селу. Традиционалну ревијалну изложбу воћа организовало је Удружење воћара и виноградара уз подршку градске општине Младеновац.

Излагачима и посетиоцима обратио се председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, који је и отворио ову традиционалну манифестацију.

- Драги пријатељи, драго ми је да сам данас у вашем друштву и да смо се срели једним лепим поводом када воћари из Дубоне обележавају крај успешне сезоне. Дубона је престоница воћарства, не само у Младеновцу већ сигурно и у широј околини. Драго ми је да има све више воћара који се удружују и тако наступају на тржишту, као и што је сваке године све више младих који се одлучују да им воћарство буде основно занимање.

Надам се да ћемо се и убудуће дружити на оваквим манифестацијама, а не само када нас мука натера као што је то било прошле године кад вам је град оштетио воће. Успели смо тада да обезбедимо средства за надокнаду штете и мислим да смо доказали да је општина уз своје грађане и кад им је тешко.

Надам се да ћемо сваке године имати све више хектара под воћем и све више хладњача, а верујем да ће ускоро бити препознати потенцијал који имате и да ће овде или у околини бити изграђена фабрика за прераду воћа. Што се тиче општине, ми ћемо вам увек помоћи и изаћи у сусрет - рекао је Глишић.

У културном делу програма наступили су КУД "Шумадија" из Влашке и КУД "Љубомир Ивановић Геџа" из Ковачевца. Као и претходних година, изложено воће биће поклоњено Дневном боравку за децу ометену у развоју у Младеновцу.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.