Образовање

Текући радови у ОШ "Бора Лазић" у Влашкој

Објављено у Образовање.

altГрадска општина Младеновац финансираће израду рачунарске мреже у Основној школи "Бора Лазић" у Влашкој за потребе коришћења електронског дневника.

Дејан Степановић, члан Већа градске општине Младеновац задужен за област образовања, наставио је обилазак младеновачких школа у којима ће се током зимског распуста обављати различити инфраструктурни радови. Током посете ОШ "Бора Лазић" у Влашкој, Степановић је најавио финансирање израде рачунарске мреже за потребе коришћења система електронског дневника као и уређење и кречење ђачких тоалета у издвојеним одељењима ове школе у Сенаји и Америћу.

Директорка ОШ "Бора Лазић", Виолета Нинковић, истакла је да школа има добру сарадњу са градском општином Младеновац, градом Београдом али и родитељима.

- Између осталог, очекујемо позитиван одговор од градске општине Младеновац, као и до сада, за финансирање израде рачунарске мреже јер од септембра користимо у настави електронски дневник за шта су нам неопходни рачунари. Добили смо позитиван одговор од града Београда и 15 рачунара тако да ће свака учионица у нашој школи бити опремљена рачунарском опремом. Верујем да ћемо овај посао завршити током зимског распуста.

altДоста је урађено на безбедности наших ученика. Општина Младеновац је финансирала ограђивање школског дворишта, а урађени су тротоари, прилази школи и лежећи полицајци. Све три наше школе, у Влашкој, Америћу и Сенаји, покрили смо видео надзором.

Урађене су нове електроинсталације, паник расвета и ремонт хидрантске мреже тако да можемо да се похвалимо да је наша школа једна безбедна средина за ученике и наставнике.

Посебно смо посебни на нашу сарадњу са родитељима. Функционишемо као породица јер су и родитељи задовољни када виде да има улагања и да школа напредује.

Добили смо донацију од једног пријатеља школе тако да планирамо изградњу летње учионице у школском дворишту за шта нам је потребна и помоћ родитеља која до сада није изостајала - рекла је Нинковићева.

alt