logo

Aktuelnosti

Inkluzivna podrška deci iz osetljivih kategorija kroz inovativne usluge socijalne zaštite

Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju organizovao je tribinu na temu „Podrška deci sa smetnjama u razvoju i deci iz porodica sa transgeneracijskim siromaštvom“, kao i izložbu radova korisnika te ustanove.


Na tribini je predstavljen integrativni inkluzivni model pozitivne prakse, zasnovan na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji između Dnevnog boravka i lokalnih aktera i institucija, koji je doprineo unapređenju interakcije korisnika sa socijalnim okruženjem.


Razgovarano je i o potrebama dece i mladih sa smetnjama u razvoju, kao i o resursima koji već postoje i koje treba dodatno unaprediti.


Tokom diskusije, roditelji su inicirali pokretanje inovativne usluge „Stanovanje uz podršku“. Ova ideja prepoznata je kao značajna usluga, i dogovoreno je da se u narednom periodu organizuje kvalitetna intersektorska saradnja kako bi se radilo na njenom uspostavljanju u lokalnoj zajednici.


Istaknuto je da je Dnevni boravak tokom prethodne godine dobio značajne donacije iz različitih izvora, a ovaj vid humanog aktivizma biće usmeren i na druge osetljive kategorije dece.


Učesnici tribine su imali priliku da popune anketu, koja je obuhvatala pitanja o unapređenju postojećih usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou, uslugama koje treba razvijati u narednom periodu, kao i o temama budućih tribina, koje će biti organizovane tokom godine.


Tribini su, pored roditelja i njihove dece, prisustvovali i saradnici Dnevnog boravka iz mladenovačkih institucija i zaposleni u toj ustanovi.

Unkluzivnapodrska1
Unkluzivnapodrska2
Unkluzivnapodrska3
Unkluzivnapodrska4
Unkluzivnapodrska5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.