logo

Aktuelnosti

Mladenovačka bolnica od 1.juna počinje sa radom

alt

Specijalna bolnica za interne bolesti od 1. juna ponovo počinje sa radom. Prve nedelje biće primani pacijenti samo na preglede u ambulanti broj 1, kardiološki, gastro, endokrinološki i nefrološki pacijenti. Od 8. juna Bolnica će početi sa prijemom pacijenata na odeljenja, saopšteno je iz te ustanove.

Pregledi pacijenata biće zakazivani na 30 minuta, rastojanje na klupama između pacijenata biće najmanje 1,5 metara, a svima koji dođu  na pregled, kao i njihovim pratiocima, biće merena temperatura u šatoru ispred bolnice.

Mole se svi pacijenti, kao i njihova pratnja, da na preglede dolaze sa maskom i rukavicama.

Takođe, sa radom počinje i ultrazvučna ambulanta, a što se tiče funkcionalne dijagnostike - test opterećenja, datum će biti naknadno utvrđen. Za Holter EKG i Holter pritiska pacijenti će biti pozivani telefonom.

Svi zaposleni koji su bili angažovani na Sajmu biće testirani. Grupa lekara i medicinskih tehničara koja je angažovana u radu Bolnice prve nedelje već je testirana na virus Kovid 19 i svi imaju negativne rezultate, a grupa koja je završila sa radom 31. maja biće testirana 1. i 4. juna. Tek po dobijanju rezultata počeće sa radom.

Pacijenti kojima se daje uput za hospitalizaciju, sa uputom u Bolnicu donose i rezultat PCR testiranja. Hitni slučajevi i životno ugroženi posle merenja temperature primaju se u Bolnicu bez testiranja. Pacijenti sa povišenom temperaturom se vraćaju u Kovid ambulantu Doma zdravlja Mladenovac.

"Ovim putem se zahvaljujemo Gradskoj opštini Mladenovac koja nam je pomogla u vezi sa prevozom zaposlenih u privremene Kovid bolnice na Sajmu, Banjici i dr Dragiša Mišović. Takođe se zahvaljujem svim zaposlenima u Bolnici koji su junački i bez pogovora radili u uslovima vanrednog stanja lečeći druge i štiteći sebe", navodi se u sasopštenju dr Vesne Đukić, vršioca dužnosti direktora Specijalne bolnice za interne bolesti u Mladenovcu.

U ovoj ustanovi navode da je kroz privremenu bolnicu na Sajmu prošlo iz mladenovačke Bolnice prošlo 22 lekara i 45 medicinskih tehničara.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.